Van Toeval naar Thuis: Hoe Ik Bij Sofie Belandde

Geschreven door:

Saskia Baggen

Leidende principes

Bij Sofie werken we vanuit zes leidende principes. Deze principes resoneren op de een of andere manier met elke Sofiaan die je ontmoet. Niet omdat we ze erin hebben gestampt, maar juist omdat iedereen al een pad heeft afgelegd om vandaaruit het (werkende) leven te benaderen.

De principes LEIDEN ons niet eens zozeer. Het is meer dat wij hierdoor worden herinnerd dat wanneer we deze volgen, het leven met meer gemak en in de flow geleefd kan worden.

Wordt het te vaag voor je? Hier is een kleine anekdote:

Vrijwel geen enkele Sofiaan reageert op een vacature. Het fenomeen vacatures, werving & selectie, sollicitatiegesprekken inplannen e.d. is ons redelijk onbekend. Doen we dan maar wat? Zeker niet! Ook bij Sofie blijven we kijken wat we te doen hebben, wat de markt vraagt en hoe wij ons aanbod daarop kunnen afstemmen. Vanuit die voorbereiding komen de potentiële kandidaten via het netwerk altijd op de een of andere manier opeens op de radar.

Mijn reis

Laat ik mijn eigen proces met je delen. Ik was al een tijdje als coach in mijn eigen coachingpraktijk aan het werk. Ik genoot van mijn werk, mijn cliënten, en het netwerken. Tijdens een van deze netwerkgesprekken kreeg ik de tip om Robert Jeurissen van Sofie te bellen. Ik had nog nooit van Sofie gehoord...

Twee uur later kreeg ik van een gewaardeerde coachcollega een appje met de tekst: "Ken je Sofie? Misschien is dat een mooi bedrijf om eens mee te gaan praten." Hier volgde ik direct de signalen op. Want laten we wel wezen: als je twee keer op een dag de tip krijgt om iemand te bellen, dan voel je zelf wellicht ook ergens de kriebel: “Hmmmm, moet ik dit wellicht gewoon eens doen?”

Na één connectieverzoek via LinkedIn en een bericht van mijn kant, zat ik een week later met Robert aan de koffie. We hadden een prachtig gesprek en stonden beiden open om alles wat zich zou aandienen te bekijken. We hadden geen doel, behalve kennis te maken. En dat was het ook puur: kennis maken.

In dezelfde periode was er al beweging en zowat tegelijkertijd ontstond er binnen Sofie ruimte voor een coachplek. Zo startte ik in november 2023 voor drie dagen per week bij Sofie.

Onbewust of bewust hadden Robert en ik hier al meerdere leidende principes gevolgd: werken vanuit verbinding, werken vanuit vertrouwen, werken vanuit rust, en we hadden dezelfde persoonlijke missie die aansluit bij werken vanuit de bedoeling.

Lees ook deze avonturen

Wil jij uitgedaagd worden om het juiste te doen?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.
Bedankt! Je aanmelding is in goede orde ontvangen.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Sofie verbindt Kleur logo

Wij verbinden mens, organisatie en samenleving om bewust te blijven van de bedoeling.

VerhalenWat Sofie doetDenk- en werkmodelLeidende principes Wijze vakmensenContact Downloads

Volg ons op social media

Contactgegevens
Euregiopark 4, 6467 JE Kerkrade
043- 458 48 36
info@sofieverbindt.nl